събота, 27 април 2013 г.

Maybelline - COLORAMA Lip gloss

Здравейте момичета,
днес ревюто ми е за новия Lip gloss на Maybelline. Първо искам да кажа, че рекламата е голяма работа. От известно време във всички дамски списания има реклама на глоса и реших, щом е толкова рекламиран, трябва да е добър пък и все пак е на Maybelline (добра марка за декоративна козметика), но се подведох. Първо гланца е 5 мл., това е очевидно и няма място за сърдене (и си казах поне и да не е толкова добър все ще го израсходвам). Аз по принцип не съм фен на глосовете, защото не са трайни, но по някога нямам настроение за червило (червилата са ми все ярки цветове) и ми трябваше нещо по неутрално, нещо което да предаде лек блясък на устните ми. Като цвят много ми хареса, а също така е и с брокат (хайлайтър за устни). Второ нямам навика да пробвам глосове и червила (тестери) в магазините директно върху устните, струва ми се непрактично  по ред причини. Когато го пробвах вкъщи останах доста разочарована защото вкуса му е доста тежък. Не харесвам ароматни червила или глосове, за балсамчета да не говорим.
 Но не съм крайно разочарована, мога да го ползвам върху всяко червило ,тъй като е неутрален цвят и ще предаде необходимия блясък на устните. Също така е и плътен, наситен колкото позволява този цвят. А за трика, който е познат на всяка от вас, е идеален (Трик за визуално уголемяване на устни-поставя се по светъл цвят гланц от цвета на червилото, а може и пудра, в центъра на долната устна).


Четката е стандартна, твърда и нанасянето става лесно:


Ето и как стои на дневна светлина:


 Това е за сега, ще се радвам да споделите с мен дали сте доволни от този глос (ако сте го ползвали), а цветните може и да са по добри?!

сряда, 24 април 2013 г.

Четки за ежедневен грим

  Здравейте мадамки :),
днес ще пиша за любимите ми четки, които използвам в ежедневния си грим. Лесна и чиста работа. Дълго си търсих четка за ФДТ в моя любим град (не че нямам),но исках да си взема нова. Ще ви разкажа какво ми каза една от продавачките в един магазин за козметика. Влизам си аз, добър магазин на центъра на града (скъпи парфюми-предимно и козметика естествено) и я питам най-учтиво: "Имате ли четка за ФДТ? А тя ми отговаря : "Четка?! Ми че то за ФДТ се използват гъбички!"- ха ха без коментар :)))))))))).
 И така малко се отплеснах. Четките, които използвам са следните:

Използвала съм  за подложка каталога на ERRE DUE spring/summer 2012 

  И така, за всеки грим-продукт се нуждаем от определената четка, а с подходящата четка можем да прикрием или коригираме там където е нужно и да подчертаем там където е необходимо, да изчистим остатъците от сенки под очите. Най-важното за четките е да са подходящи за ефекта който търсим.
 
1.Четка за ФДТ  N187 Duo Fibre на MAC (бях ви писала в предишно мое ревю, че за мен е подходяща за прахообразна пудра)


 2.Втората четка няма име :), но въпреки това на мен специално ми е много удобна и ми харесва.Използвам я за нанасяне на ФДТ, а с другия край нанасям руж (скосения край).


3.MaXfactor Eyeshadow brush- универсална четка за сенки, с която спокойно може да се нанесат сенки върху целия клепач,лесно и бързо става с тази четка. Но за някакъв специален ефект не е удобна.


4.Четка за нанасяне на течна очна линия на AVON, удобна е и с доста добър твърд косъм, така че е идеална за нанасяне на очна линия.


5.И отново любима моя двойна четка , скосената и част използвам за нанасяне на коректор на очите или за поставяна на основа за сенки. А другата и част е за сенки (апликатор).


Trendy - Blush Color Pearly

  Здравейте момичета,
не съм публикувала отдавна, по простата причина, че тези дни ми се насъбраха доста работи, за които да мисля. Но не съм забравила и моя блог, днес ще публикувам няколко ревюта надявам се да съм ви полезна. Отново започвам с приятна изненада от една марка козметика ,която за пръв път чувам (повечето от вас, които следят моя блог, ще ми се смеят вече, защото отново се чудя и не съм ползвала това или онова). Става въпрос за марката "Тренди", какво да направя не бях я срещала до сега тази козметика. Отново на много добри цени продукти и доста качествени. Продавачката ми каза, че "Тренди" са имитация на "Севънтиин" (аз по принцип не харесвам "Севънтиин" ). Търсих си хайлайтър-руж и тя ми показа доста, но се спрях на този Blush color pearly ( Pearly apricot No7)-цена 5лв. .






 Останах очарована, доста добра покривност, цвета е наситен и много приятен за летния сезон, с две нанасяния с четка за руж е постигнат ефекта, който искам. Но първия път доста прекалих и се получи доста изкуствено върху скулите ми. Определено ще пробвам и други продукти на "Тренди " и ще пиша :) .
 (Не мога да покажа ефекта върху лицето ми, просто защото фото-апаратът ми е "уникален", така че тези момичета, които решат да ползват ружа, могат да ми се доверят, а тези от вас,които са го ползвали могат да ми оставят коментар и да споделят мнение с мен). :)

  Споделям още едно мнение без да отварям нова тема( може и да съм ви полезна), попаднах на мостричка на новия Idealia BB крем на VICHY , от списание "JOY"(едно от любимите ми списания). Според мен една мостричка е достатъчна да разбера, дали даден продукт е добър за мен или не (аз по принцип си ги ползвам на два пъти). Вече съм фен на ББ-кремовете, според мен те не са кремове, а по-лек вариант на ФДТ-на, не "натежават" върху лицето, имат добро покритие, не ми трябва основ, ФДТ , а за пудра да не говорим ( не харесвам пудрата за  дневния ми  грим, запушва ми порите и ми се появяват пъпки). Idealia BB кремa се предлага в два нюанса, аз пробвах по-тъмния и ми хареса. Ето и характеристиките: "Грижа за идеална кожа  и идеален тен. За всеки тип кожа, дори чувствителна."

1.Озарява
2.Хидратира 24ч.
3.Изглажда бръчките
4.Изравнява повърхността на кожата
5.Намалява тъмните петна
6.Защитава от UVA/B