понеделник, 7 октомври 2013 г.

Нови придобивки септември/октомври

 Здравейте момичета,
това са малките съкровища, с които се сдобих последните дни:

 Придобивките на снимката си ги взех от вчерашната ми разходка до ДМ. Спиралите на Essences  Big Get Lashes triple black & Essence Get Big Lashes volume boost, този месец са на промоция, две на цената на една (4.89 лв.), не съм ползвала досега спирали на марката и тази промоция беше идеална за да придобия представа за тяхното качество. Не са никак зле, но и не са нещо особено, за да кажа уау.  Big Get Lashes triple black- разресва много добре и повдига миглите, определено тя ми е фаворит от двете.Get Big Lashes volume boost - разресва, но повече "разперва" миглите. И двете имат доста големи четки, което е единствената причина поради, която си ги взех. Не са лоши,може да се възползвате от промоцията.
 Молив Essence Eyebrow 04 Blonde (цена 3 лв.)- с него ударих бинго, идеално пасна на цвета на косата ми, достатъчно твърд и лесно се нанася и разнася, определено бих си го взела отново.
 Четка за руж Essence Blush Brush  (цена 6 лв.)- за нея съм чела доста ревюта на БГ бюти блогърки и тъй като е доста хвалена и прехвалвана (разбира се за среден клас аксесоар за грим е доста добра), реших и аз да се сдобия с нея. Хареса ми това че си има собствено калъвче, което ще я запази по-дълго време чиста, хареса ми също, че не е разперена, а е по- скоро тясна и по-лесно ще могат да се правят контури с нея, а цвета и е доста сладъко- цикламен, единственото, което не ми допада е, че е с къса дръжка.
 И нокторезачка и пиличка на TITANIA, за тяхното качество няма да говоря, защото който е ползвал продукти на марката знае колко са добри и издържливи във времето. Пиличката отива директно в дамската ми чанта- удобна и малка по размер.


За следващия продукт няма да ви говоря сега, ще направя отделно ревю за него, защото -първо го ползвам доста от скоро и второ не съм се убедила достатъчно в качеството му, по -скоро в ефективността му на действие.

 А с покупката му, получих и тези мостри:


 За фон дьо тените наистина ми е необходима и достатъчна една мостра, за да разбера дали един ФДТ е подходящ за моя тип кожа (смесена) или не. Не ми е нужно цял месец, за да се убедя в качеството и издържливостта му. VICHY Dermablend (25 nude), първо цвета не е моят и второ лицето ми "лъсна" точно след около час. Действително много добра покривност, но само това, той е по-скоро подходящ за жени с нормална кожа. VICHY Normaderm Teint ( 35 moyen, sand) е моя ФДТ. Той е и за проблемни кожи, склонни към омазняване. Матира много добре, докато се нанася е доста течен и се разнася по лицето много лесно (аз използвам пръсти за нанасяне на ФДТ, по удобно ми е и нанасям толкова количество колкото ми е необходимо, докато с четка половината от ФДТ-на остава по нея). Определено ще се сдобия с него, но след като изхабя този на Манхатан, с който разполагам в момента. Специално с ФДТ- ни не обичам да се запасявам и имам само един.
 Кутийката VICHY с промоционални мостри за ежедневна грижа за проблемна кожа съдържа:
Normaderm Nettoyant Tri-Activ мостра от 7мл., която използвах два пъти. Този вид козметика не може да се разбере от два пъти дали е добър или не, дали наистина е ефикасен. Първи впечатления - добре ексфолира и почиства, може да се използва и като маска (аз не съм го ползвала по този начин, защото не обичам маските). Крем Normaderm, отново не мога да кажа нищо по-конкретно, първи впечатления крем който се разнася добре и попива доста бързо, а кожата става мека и гладка. И третата мостра от промоционалната кутийка на VICHY e Normaderm Hyalospot-този продукт го използвам от доста дълго време имам ревю писано за него, може да погледнете http://makeupladylike.blogspot.com/2013/05/vichy-normaderm-hyluspot.html. А за мицеларната вода  на BIODERMA съм писала ревюhttp://makeupladylike.blogspot.com/2013/07/bioderma-sebium-h2o.html.

Друга придобивка за която ще прочетете по-натам във времето, отново за да бъда категорична и убедителна, е мостра-подарък на REVITALASH:



неделя, 6 октомври 2013 г.

Моята борба сещу сезонен косопад

 Мацки здравейте,
днес ще ви говоря как се "боря" с сезонния косопад. "Боря" силно казано, защото е доста трудно да се спре това така нежелано падане на косата, тъй като при повечето хора е нормално при смяната на сезоните да се появи този така нежелан процес на опадване на солидно количество коса. Много мои познати и близки се оплакват, че имат този проблем и това до известна степен ме успокои, но не можах да оставя нещата така, защото тази година при мен това опадване на обилно количество коса взе да ме плаши. До сега съм имала този проблем, но като че ли тази година е особено силно изразен. Обяснявам си го с това, че смених климатичните пояси на живот (до скоро живях в Кипър, а там климата е доста по-различен от този тук в БГ, топло, почти целогодишно лято и доста голяма влажност на въздуха).
 Продуктите които използвам от известно време за да си възстановя косата, не са от най- скъпите, но пък са ефективни. Не се предлагат в масовите козметични магазини, не знам дали и в ДМ не съм ги засичала, така че потърсете ги в по специализираните магазини за козметика (разбира се, ако проявите интерес или имате моя тип коса, или моя проблем) .
 Шампоана (цена около 5лв.) и маската (около 8 лева) са на фирмата BioPharma. Фирмата е
италианска козметика за коса, сравнително от скоро присъства на българския пазар. Шампоан DENISE Classico против косопад с концентрат от плацента, който е за слаби и третирани коси. Постоянната му употреба води до възстановяване на мекотата, блясъка и здравината на косата. Определено оправдава написаното. Шампоана е този ,който отмива натрупания прах и нечистото (уф как звучи само, но е така) от скалпа и косъма, но без маска или балсам, аз не мога да си разреша косата и да и придам желания блясък. Ето за това винаги в грижата ми за косата присъстват балсам или маската (но никога не използвам и двата продукта заедно - или балсам или маска). Но главния или по-точно поддържащата роля в грижата ми за косата играе маската на BioPharma - Clasissca, която е на базата кватернерни соли. Тя е с дълбоко възстановяващ ефект за бърз растеж, плътност и блясък на косата, против цъфтеж и сезонен косопад, спомага за лесно разресване на косата . Маската е уникална, разресвам си косата лесно, придава ми невероятен блясък (което не се е случвало отдавна на косата ми  ), а и косопада значително намаля, не мога да кажа, че е спрял тотално, но има някакъв положителен развой на нещата. Ухае невероятно, дори и след първия ден след измиване. Ползвам продуктите близо месец и наистина развитие има.



  А ето го и главният герой в "борбата" ми със сезонния косопад -ампули HERBAGENE на BioPharma. Една кутия съдържа 8 ампули по 10мл., която е напълно достатъчна за едномесечна терапия. Те действат ефективно срещу сезонен косопад,продукта стимулира процеса на нормализиране на подкожната растяща среда на косъма, подтиска косопада, а също подпомага растежа на косата.За растежа не мога да кажа нищо по-конкретно, защото моята коса расте по -принцип доста бързо и това не ме впечатлява особено, но която от вас има такъв проблем с бавен растеж на косата може да пробва. Как се процедира: след всяко измиване, на леко подсушена коса се втрива една ампулка в корените на косата, без да се изплаква. Първия месец, ампулите се използват след всяко измиване, а след това е достатъчно нанасянето, един път седмично. И отново повтарям, НЕ се изплакват.



 Моята терапия е след първия месец вече и мога да твърдя, че косопада значително намаля и косата ми е супер бляскава!

 Ще се радвам да споделите с мен, вие как се справяте със сезонния косопад, а дори и да ми напишете някоя и друга бабина рецепта.