четвъртък, 29 август 2013 г.

Идеи за маникюр

 Тези идейки си ги събирам от известно време, снимам всеки сполучлив за мен маникюр направен от мен. Нищо особено, но просто съм се впечатлила доста от това как стои даден лак върху ноктите ми и съм го задържала повече от седмица. Когато не ми хареса някой лак го трия на момента или най- късно на другия ден. Много ми допадна цвета на лака на MANHATAN M&Buffalo No 04 (подарък от Притибокс). Ще го похваля, не защото ми е подарък, а просто защото заслужава. Това което се вижда на снимката е от едно нанасяне с четката, уникално плътен, достатъчно матово- лъскав, не съм използвала топ лак. Декорирах с лепенки за нокти за малко "разкош" :). Достатъчно издържлив и траен.



Малко пясъчни нокти лакирани с Перфект:

Перфект  S76
Перфект S67
 И 3D лаковете на Габрини, нищо в тези лакове не е 3D, просто името им е доста гръмко. Пак са си по-покривни, трайни, но нищо повече. Сажелявам но нямам номерата на цветовете, ако някоя мацка от вас се интересува мога да ги "издиря" и да споделя :).


Продължение: "Какво има в плажната ми чантичка"

 Ето я и обещаната от мен публикация "Какво има в плажната ми чантичка". Малко позакъсняла, но просто отново известното на всички, които следят блога ми "нямах необходимото свободно време", но обещавам от тук нататък да съм по-сериозна. Ще ви занимавам с всичко което ме е впечатлило, заинтригувало или за каквото ми хрумне (въртят ми се доста неща из главата, които мога да включа в блога ми, но за сега няма да издавам) .
 Малко лирично отклонение, а сега по същество:
Започвам с Seventeen Specifics 2-Phase Eye & Lipmakeup Remover. Това което е изписано върху продукта и това което се очаква от него е: отстранява водоустойчив грим без да дразни очите, а също така е и идеален за чувствителни очи и за тези които носят контактни лещи, 100мл., цена 7лв..Обогатен с витамин Е и провитамин В5.
 Моето мнение:
Всъщност моите впечатления са доста различни от това, което пише върху опаковката на продукта. Тъй като се сдобих с него само заради водоустойчивата спирала на Голдън роуз, за да може да почисти точно такъв тип грим - не успя. Отново парадокс. Действително почиства добре обикновен грим, но водоустойчивата спирала не успя. Падна голямо търкане, тъй като аз обичам да напластявам спиралата върху миглите ми много и по много, на другия ден имах черни кръгове под очите, дори и след усилено почистване.Всички знаем консистенцията на двуфазния дегримьор, мазна и приличаща на олио. Срока и на годност е 6 месеца след отваряне на опаковката, при положение че рядко използвам водоустойчив грим (да не кажа , че почти не използвам), количеството му е много за този период на годност.
 Начин на употреба: Разклатете течността докато придобие еднакъв цвят. Използвайте тампон за грим напоено с дегримьора и поставете върху клепачите за няколко секунди, отстранете грима.

 Спиралата е добра само в едно отношение - напластява уникално, което за мен е голям плюс, но многоооооооо трудно се почиства. Просто не разбрах къде е проблема в спиралата или в дегримьора. Определено не е подходяща за обилно мокрене на лицето, нищо общо с водоустойчивите спирали. А и от силното търкане при отстраняване е възможно оредяване на миглите. Ок не е крайно кофти спирала, но не е за ежедневна употреба.
  БОЧКО - слънцезащитно мляко SPF 30:
Това слънцезащитно кремче го ползва синът ми (той е на пет годинки и половина) от началото на лятото. Малко късно пускам публикация за този слънцезащитен продукт (съжалявам вече е края на лятото), но нищо мами да знаете за другото - определено е доста добро. Защитава много добре , нямахме изгаряния или дори малки зачервявания. Очакванията от млякото са:
Нежна емулсия с висока защита срещу вредните UVA и UVB лъчи, предпазва от слънчеви изгаряния, хидратира и успокоява. Формулата е съобразена с физиологичния баланс бебешката и детската кожа. БЕЗ АЛЕРГЕНИ И ПАРАБЕНИ! Определено оправда очакванията, естествено при нанасяне няма как да не се наслои върху кожата и да стане бяла, но след няколко минути попива добре. Цена около 11лв. за  150мл., което е напълно достатъчно за един летен сезон. Аз съм твърдо против да се използват слънцезащитни продукти две години, да не говорим за повече. Чувала съм доста коментари от рода "Аз имам от миналата година" - по добре не си слагай нищо и без това няма да има действие от слънцезащитния ти продукт.

 И лосион за след слънце на Bioderma, с него се сдобих от кутията на Пинкса. Много от вас го имат и знаят ефекта му. Лосиончето е сравнително оправдаващо високото нивото на Bioderma, няма особен аромат, разнася се добре, но не попива особено добре. Не можах да разбера точно дали има този ефект, защото това лято не успях да изгоря. Това лято придобих тена си бавно и равномерно, нямаше такива маратони от стоене на плажа от сутрин  до вечер.

 А малката чантичка,която служи за декор е от Джъмбо, цена около 5лв, супер удобна, с две прегради.