петък, 24 май 2013 г.

DELIA COLOR CREAM - боя за вежди и мигли

  Здравейте мацки,
днес си направих един експеримент, реших да си боядисам веждите :). Продукта е много добър,    има ефект ,но определено го препоръчвам на мацки,  които имат малко повечко косъмчета на веждите ( моите са доста оскъдни, тъй като в тинейджърските ми години вървеше модата на много тънките вежди и резултата е на лице, не порастват и това е :), все още не мога да се реша на перманентен грим на вежди ).
  DELIA COLOR CREAM for eyebrows and eyelashes  има гама в три цвята - черен, тъмно кафяв ( в случая аз използвах този цвят ) и кафяв.


  Крем боята за вежди и мигли е за 15 апликации. Съдържа 15мл. боя, активатор 3%  15мл. , купичка и четка.


  Употреба : Преди употреба се нанася крем около очите, за да предпази кожата. Аз използвах 24 часовият хидратиращ крем на Джонсън, с който разполагам в момента.


                                                                     






  Боята и активаторът се смесват 1:1. Около 1см. от крем боята се смесват в купичката с 10-15 капки активатор и се разбъркват до получаване на хомогенна смес.


С четката се нанася върху веждите и се изчаква от 10 до 15 минути, а цвета е по интензивен ако се удължи времетраенето.


Ето го и резултата от черни към тъмно кафяви вежди.


  Ще се радвам, ако споделите с мен дали сте ползвали  боя за вежди и какъв е ефекта върху вашите вежди.

неделя, 19 май 2013 г.

MANHATTAN Powder Mat Make up

  Здравейте момичета,
открих го :). Която от вас следи моя блог , знае че имам кожа на лицето от смесен тип. Търся и продължавам да търся, и експериментирам с продукти върху себе си :), докато открия правилните продукти за моето лице. В по предишни мои публикации, бях писала че съм фен на ББ - кремовете. Добри са наистина( но по скоро са за момичета със суха кожа) , но не са за моята кожа, защото след няколко часа кожата на лицето ми "блясва" (нос, чело, брадичка), но аз съм от този тип момичета, които са отворени към новото и особено влияние ми оказват и рекламите върху избора ми козметична покупка.
  MANHATTAN Powder Mat Make up 30мл., цвят Caramel 84 - "Нежен, кремообрезен, матиращ ФДТ с кадифен пудра -  ефект. Подходящ за смесен тип кожа. Съдържащите се микрочастици пудра премахват нежеланата лъскавина и осигуряват равномерно покритие без излишно напластяване."


ФДТ - на матира, като консистенция е доста гъст, но се разнася лесно. Пробвах да го нанеса с четка за ФДТ, но с пръсти се нанася по - лесно.


 Ето и как изглежда върху ръката ми, цвета е доста тъмен, но като се нанесе на лицето, след няколко минути се слива с цвета на лицето. Определено ми хареса, за сега издържа около 8 часа, но за по -топлите летни дни, не съм сигурна.




 А ето и какво разбрах преди известно време, може би някои от вас го знаят, но за тези които не го знаят, ще съм им много полезна. Тази кутийка с отвореното капаче, която вече я има изобразена на всеки продукт ( крем, шампоан, червило и т.н. ), означава че продукта има срок на годност ( примерно както е в случая 12 месеца) след отварянето му. Вече следя само това върху продукта и гледам да не е разпечатан преди мен :).


 Това е за сега и ако имате смесена кожа на лицето това е продукта (цена 13лв.).