четвъртък, 18 април 2013 г.

Продукти, които не бих си купила отново


Продукти, които не бих си купила отново
    Здравейте момичрта,
искам от блогът ми да се усеща позитивно настроение, положителна емоция, без значение че пиша за козметика. В купуването и използването на козметика има също голяма емоция. Всяка от нас е изпитвала чувството на радост, когато си купува нещо ново. Но днес ще ви занимавам с продукти, които съм си купила, но не са ми допаднали. Марките за които ще говоря са много добри и yтвърдени в света на козметиката, но просто съм попаднала на недобри продукти (мнението е лично мое и не ги одобрявам за моя тип кожа и моето разбиране за добър продукт,на някоя от вас може и да им допадат).
    Не обичам да се запасявам с козметика(пък и все пак тя си има и срок на годност ,който не е дълъг период от време максимум 2 години, зависимост от продукта), обичам да си правя сет от гримчета - спирала,очна линия ФДТ, коректор,руж,а и от скоро включих и хайлайтър в ежедневния си грим, червило или глос. А другите продукти ги игнорирам в ежедневието си (за вечерен грим-това е друга тема).



   1.SEVENTEEN-waterproof retractable eye liner
Този молив за очи ме грабна с това че е водоустойчив, за това и си го взех. Търсих си молив за вътрешната част на долния клепач и като видях че е водоустойчив , а това е нужно за там, реших да го пробвам. Нищо общо с водоустойчивостта.Страшно твърд е, трябва да натискам  (а усещането не е приятно) няколко пъти да го нанеса, а като изсъхне нанасям отново,а след няколко часа няма и следа от молива.
   2.BOURJOIS-Volume glamour MAX mascara
Първите няколко пъти като я използвах,спиралата беше доста добра. Не слепва миглите, добре ги напластява(за мен това е важно защото обичам напластени мили изглеждат ми гъсти). След точно две три използвания -или спиралата се развали (нямам навика да гледам срок на годност - доверявам се на консултантките, че всичко е току що пристигнало), започна да се рони и да ми образува черни кръгове под очите.
   3.MAYBELLINE-colorsensational cream gloss-"I love lilas"215
Хареса ми цвета,но при нанасяне нищо общо.Няма покривност - никаква,лек блясък и ми самлява устните оптически. Това е за този глос, не ми допадна.
   4.MAXFAKTOR-Pan Stik-foundation (Medium 56)
Хареса ми че е стик,за бързо нанасяне. Но не е удобен-разнася се много трудно, не може да се използва четка за ФДТ, тъй като остават линии по лицето. Цвета не ми допадна,когато се нанесе на лицето е розов (без значение че на опаковката пише мидиум-беж), след няколко секунди се слива с цвета на лицето.
 Това е за сега. Надявам се , че скоро няма да имам грешни покупки :).



         

неделя, 14 април 2013 г.

Essence-liquid eyeliner


   Това са покупките ми тази седмица очна линия на Essence-liquid eyeliner и четка на Mac 187.
Очната линия на Essence е доста добра,до сега не съм използвала техни продукти,посещавах сайта им доста често,разглеждала съм техни продукти,но оформлението на сайта  ми изглеждаше доста тинейджърско.А те са и тинейджърски продукти.Видях съвсем случайно щендер с цялата продуктова гама в един голям магазин за козметика в града.Като видях и цените(очната линия струва 4,80лв.) малко се замислих ,дали ще са качествени продукти на такава цена,но реших да си я купя и не останах разочарована.Доста добра очна линия,аз по принцип обожавам очните линии,те са част от ежедневния ми грим(спирала+очна линия задължително).Писеца и е като писец на флумастер. Нанася се лесно с едно движение -разбира се със спокойна ръка-и готово.Наситен черен свят,не се размазва ,което е много добре.Аз имам малак проблем с клепачите(паднал клепач) и понякога когато поставя молив или очна линия ,след няколко часа съм с черни кръгчета над очите.Хареса ми определено,много добър писец ,особено за начинаещи е идеален.
    Компетентно мнение "Течната очна линия мастило-е бързо-съхнеща с дълготрайни резултати в класически черен вариант.
Благодарение на иновативния писец, нанасянето е прецизно и перфектно"






   Четката на Mac е доста добра.По принцип си я поръчах за ФДТ,но е доста мека и косъмът и е дълъг и не е особено добра за ФДТ-"изяжда" ФДТ-нът  и той остава повече върху четката,отколкото върху лицето ,затова реших да я използвам за пудра-прахообразна идеална е за тази цел.Тъй като е голяма и спокойно разнася пудрата върху лицето.Пък и е удобна за чантата,за корекции на грима през целия ден.





Това е за сега мадами,извинете ме за качеството на някой от снимките не е от мен :),от апарата ми е :).

.