понеделник, 16 септември 2013 г.

Flormar Pretty eye shadow and lip gloss

Flormar Pretty -Lip gloss No 62 clear, цена 4.80 за 5.2 мл., срок на годност 18 месеца след отваряне на опаковката.
  Напоследък гримът ми е доста семпъл и изчистен (нищо, че стоя пред огледалото един час ), и за това и устните ми са по скоро бляскави отколкото "оцветени" и този Lip gloss допълва много добре визията ми. Супер много ми допадна това в него, че мога да го нанасям без огледало, четката му е нестандартна, сплескана от двете страни и с ограничител в края, които не позволява излизането на течността от устните.Просто поставете апликаторчето на гланца между двете устни, затворете ги и нанесете, лесно и бързо. Няма нужда да ровите в чантата (а всички знаем какво е да ровиш в дамска чанта, просто си е цяло предизвикателство), за да търсите оледалцето си. Има лек ненатрапчив аромат, сладникав е. Не стои тежко върху устните, но единственият му недостатък е че не е особено траен, то и няма как да е, все пак си е гланц. Другият му плюс е че не се разтича под устните (имам един на Класик-силиконов за обем, който след като се нанесе и след минутка две се стича).

 

Сенки-цена 4.8 за 14 гр., срок на годност 24 месеца след отваряне на опаковката, номер 47
 Имаше доста ревюта за тези сенки на бюти-блогъри и видях че отзивите за тях са добри и както е нормално и аз се сдобих с тях. Сенки, слагам рядко,както писах по горе държа на естественото излъчване на лицето и за това в повечето случаи имам само молив или очна линия на клепачите си. Сенките по принцип не издържат много по клепачите ми, събират се в гънките на окото или трябва да сложа обилно основа за сенки, за да издържат върху клепача ми по-дълго време, а съответно и клепача ми "натежава". И така стига съм се обяснявала :),определено отново уцелих добър продукт. Сенките издържат доста дълго колкото 8 часовия ми работен ден, разбира се в края на деня има малко поразмазване, но цвета си стои върху клепача, добър продукт на добра цена.
  Скоро ще пробвам и останалите продукти от марката, не знам как стоят нещата със спиралите им, ако някоя от вас мацка ги е ползвала може да ми напише линк към публикацията си. Фон дьо тените им определено няма да пробвам, защото си имам фаворит на Манхатан и не бих го сменила за никой друг, пудри не обичам.




неделя, 15 септември 2013 г.

Брокати за нокти

 Тези дни, да не кажа и изминалото лято съм се "побъркала" на тема брокати. Брокати малко силно казано, защото днешното поколение брокати не са това, което бяха преди (от моите ученически години, брокатите бяха така наречените звездички в различни цветове и нюанси). Днешните са по-различни и по-осъвременени. Ето този на Флормар, който ще видите малко по надолу в публикацията, няма нищо общо с броката, абсолютно нежен, съчетава любимите ми цветове - черно и бяло. Дълго търсих точно такава комбинация от цветове. На Лореал имаше такава комбинация, но пропуснах да си я взема. Така лака е супер наситен като консистенция, не е нужно да се нанася по два или три пъти на нокътя, докато се получи този ефект върху ноктите ми. Изсъхва сравнително бързо, страхотно траен, издържах близо седмица с него без дори да се обелил отгоре и накрая го изтрих, не защото ми се е обелил, а по простата причина че ми омръзна. Единствено триенето е проблем, снабдете се с половин пакет тампончета за грим (аз използвам тях за чистене на лак, защото не оставят неприятни власинки по нокътя както става с памука) и половин шишенце лакочистител :).Цена 3.80 за 11мл. и срок на годност 18 месеца след отваряне на опаковката, номер 237.



 Следващ по ред е AVON Opal - top coat- а като този лак все още не бях срещала на друга марка и реших да си го поръчам. Отново доста сполучливо "изобретение" в света на лаковете. Този топ лак стои сякаш върху ноктите ми има натрошени стъкилца, които се преливат на слънчева светлина от зеленикаво през синьо до жълто,но не е натрапчиво, а напротив стои доста нежно и интересно. Изсъхва доста бързо около минута, две и сте готови, гъст е като консистенция и има две достатъчно големи "съчми", които го разбъркват добре и предполагам няма да изсъхне след определено време (доста е голям като количество 12 мл.). Цена 6.90 за 12 мл, срок на годност 24 месеца след отваряне на опаковката. Наистина, ако ви се пробва нещо по-различно и по нестандартно (разбира се освен хайвера, той е номер 1 в моята класация за "маникюрни-изобретения") го препоръчвам с две ръце.




 И тези двата лака -Flormar Glitter No 221 и GR Jolly Jewels No 117, които нямаше как да не ги имам, когато ги видях. Тази комбинация ми е също много любима, а и е доста модна в момента - черно и златно. GR е черен лак с златист брокат, стоеше доста добре на мострата в магазина за козметика и се изкуших да го имам, но на ноктите преценете сами дали стои така добре както в шишенцето. При нанасяне на лака, златистите брокатчета се губят някъде. Цена 4 лв, 10,8 мл,срок на годност 8 месеца след отваряне не опаковката. А този на Флормар, за него нямам забележки, отново наситен, плътен и ефектен. Цена 3,80 лв.за 11 мл., срок на годност 18 месеца след отваряне на опаковката.