четвъртък, 9 май 2013 г.

IsaDora Special Size Collection

 Здравейте момичета,
ето на какво откритие попаднах тази седмица. Тъй като преди няколко дена имах рожден ден и от сайт за козметика (Моята козметика) ми подариха 20% отстъпка реших да се възползвам от подаръка. Разгледах сайта и тъй като не съм ползвала козметика на IsaDora до сега, реших да си поръчам 5 продукта (разбира се те са в много малък размер-мострички) в комплекта който предлагат от сайта. Комплекта е в много приятна кутийка и е изцяло с декоративна козметика (освен парфюмчето) - моята слабост :).



       















 

   Ето и съдържанието по отделно:
1.спирала Build-Up Mascara extra volume - 01 Black 3ml.
Спиралата е добра, разделя добре косъмчетата на миглите, не ги слепва и с няколко нанасяния постига добър, наситен черен цвят.

                                                                                     



                                                      
2. Гланц Moisturizing Lip Gloss - 01 Clear Sorbet 2,8 ml.
Гланца е с телесен цвят, не е много покривен, придава блясък  на устните.




3.Фон дьо тен High Performance - 04 Medium Nougat 1,5 ml.
ФДТ ми хареса много, идеален е за кожата на лицето ми, тъй като моята кожа е от смесен тип и   е доста добър за такъв тип кожа. Матира я и почти не ми се появиха лъскавини по лицето. Обикновено след като нанеса ФДТ, след няколко часа ми се появява този проблем - с лъскаво носле и чело, но днес ФДТ-на ми издържа  близо 8 часа, което направо си е "рекорд" :) за моята кожа на лицето.


4.Лак за нокти Wonder Nail - 182 Summer Red 4 ml.
Лакчето все още не съм го пробвала, но цвета е от любимите ми ( всички разновидности на червеното са ми любими), свеж лятно - червен цвят.




5. Парфюм Isadora in red - Eau de Toilette 1,2 ml.
Мирисът му е свеж и отново летен аромат, приятен и ненатрапчив.


Искам само да споделя, че мнението си е лично мое и никой не ме е молил или платил за тази публикация. Просто съм приятно изненадана от тази козметична марка, до сега не съм я срещала в магазините за козметика и реших да я пробвам, а комплекта е идеален за тази цел, да се докосна до максимален брой продукти от марката. Цената на кутията е 15 лв. ( в момента е намалена). Отново ще се радвам да споделите с мен впечатления от марката IsaDora, ако сте пробвали техни продукти.

понеделник, 6 май 2013 г.

Помагала за бъдещи гримьори

 Здравейте мацки,
днес публикацията ми е малко по-различна, но мисля че ще ви бъда полезна, поне за мен това което открих е супер полезно и много интересно.Момичетата, които следят моя блог може и да притежават тези "съкровища", но аз ги открих днес. Днес си купих книгата "Изкуството на гримирането" от Лий Тосели, тази книга е издадена през 2007, а аз си я  взех днес :). От доста време я гледам по книжарниците и все не се решавам да си я взема, защото ми се виждаше доста старо издание (така и не намерих подобна книга за грим по-ново издание), но гримът си е грим и основните правила и техники не се менят през годините, менят се само козметичните продукти. Тъй като съм решила сериозно да се занимавам с грим, реших че тази книга, може да ми даде един добър старт и може да ми бъде добър "учител" като за начало. Не съм започнала да я чета (понеже си я взех днес), но скоро ще включа в ревютата си и цитати-съвети от книгата (задължително ще напиша, че са от там). Ще се радвам да споделите с мен дали я притежавате и какви са мненията ви за нея :) :




  А това е диск "3 урока за красота -Перфектен грим" от списание "Всичко за жената". Момичетата, които следят моя блог, знаят че от дълги години не съм живяла в България. Този диск момичета съм го забравила изобщо, че съществува и днес го открих в старите ми вещи. Уникална находка, отново е от 2007 година. DVD-то е един уникален съветник как да се гримираме в зависимост от тена, вида и особеностите на кожата. Световно известните гримьори - Карън Кабахара, Джоана Шлип и Луц Вайсман, разкриват своите тайни.
 Ще се радвам, ако някоя от вас го притежава, да сподели мнението си с мен :) :