вторник, 3 септември 2013 г.

Френски маникюр "ЗЕБРА"

 Днешната ми публикация е нещо като урок или лесен начин за придобиване на ефектен маникюр.Лаковете, които съм използвала са на "Класик", "Голдън роуз" и "Габрини", нищо не толкова скъпо (цена на лак 5мл., около лев:)), така че ако имате малко по-дълги маникюри ще ви бъде лесно и забавно да се сдобиете със зебров френски маникюр. Това са лакчетата, които използвах:
                                Classics No103, Gabrini No08, Golden Rose No04, Classics No101
Най-важния лак в този "номер" е на Gabrini, има уникално тънка четка за рисуване и е доста удобна дори и за рисуване с лявата ръка върху дясната :), ако не успеете да си намерите точно този лак за рисуване, не е фатално, на козметичния пазар в момента има огромно разнообразие от всякакви лакове :).

 И така нека да започваме, първо лакирайте ноктите с основа. В случая аз използвам  Classics No103, цвят който е за френски маникюр (бял, матов но не и така наситен):

 След това се прави традиционното "връхче" за френски маникюр с бял, наситен, матов лак. В случая аз използвам Golden Rose No04, който е идеален за тази цел:
 Може да изчакате две, три минутки да изсъхне лака, за да е по-лесно декорирането, защото може да се получи размазване и не желана декорация. Започнете първо с леки вълнообразни ивички от ляво, после от дясно, но без да ги допирате една в друга, за да се получи зебровия ефект:

Ето го и резултата, задължително запечатайте с топ лак за по- голяма издържливост на лака и блясък: